Partners

www.radiobloemendaal.nl

Radio Bloemendaal wil een vrijplaats voor verdieping zijn en zendt naast kerkdiensten verschillende andere programma’s uit die verdiepen en bezinnen. Kijk voor alles wat geboden wordt op de website www.radiobloemendaal.nl of gebruik de QR-code.

Radio Bloemendaal is de kerkzender van de Dorpskerk van Bloemendaal. Elke zondag zenden we een kerkdienst uit en dat al bijna 100 jaar! We hebben kijkers en luisteraars in heel Nederland en daarbuiten: een kerk zonder grenzen dus. Dat is wat we graag willen zijn: een open gastvrije gemeenschap, ook voor mensen die niet gewend zijn naar de kerk te gaan.

Sinds 2020 zijn we helemaal online via onze eigen website in beeld en geluid. Radio Bloemendaal beschikt over een moderne studio, goed opgeleide technici en enthousiaste programmamakers. De studio is gevestigd boven in de Dorpskerk.

Naast de (zondagse) kerkdiensten en andere vieringen verzorgt Radio Bloemendaal op verzoek ook de registratie van rouw- en trouwdiensten.

Bovendien wil Radio Bloemendaal een ‘vrijplaats voor verdieping’ zijn. Daarom maakt zij programma’s die te maken hebben met zingeving, muziek en ‘human interest’, zoals bijvoorbeeld Orgelpunt, waarin professionele musici hun enthousiasme voor orgelmuziek delen, Aangeraakt – de naam zegt het al – dat beoogt om via muziek en tekst aan te raken, dichtbij te komen, meditaties in de aanloop naar Kerst en Pasen en Dichtwerk, een programma waarin poëzie centraal staat en daarnaast een vrolijk muziekprogramma.

U kunt elk gewenst moment onze programma’s beluisteren via onze website: radiobloemendaal.nl. Op zondagochtend vanaf half 10 zenden we rechtstreeks uit met om 10.00 uur de kerkdienst.

Een 100-jarige: In juni 2024 bestaat Radio Bloemendaal 100 jaar. We werken aan een mooi programma voor het jubileumweekend op 15 en 16 juni. Daar zal een reünie zeker onderdeel van zijn. In de aanloop naar ons jubileum zenden we een speciaal programma uit dat in het teken staat van de geschiedenis van Radio Bloemendaal en het ophalen van herinneringen. Vanaf 17 september van dit jaar kunt u de eerste aflevering beluisteren. En daarna staat er elke derde ondag van de maand een volgende uitzending online tot en met juni 2024. Elke aflevering wordt gepresenteerd door een (oud-)presentator van Radio Bloemendaal.

De vrienden van de Dorpskerk maken het al vele jaren mogelijk om de Dorpskerk als monument in stand te houden. Door allerlei projecten te financieren is het gebouw en de aangrenzende tuin nog steeds een sieraad voor het dorp Bloemendaal.

Om voor de komende jaren voldoende fondsen te kunnen blijven werven is het belangrijk dat er nieuwe vrienden bij komen uit nieuwe doelgroepen. Daarom heeft de stichting Vrienden van de Dorpskerk Bloemendaal de samenwerking gezocht met het kerkelijk bestuur. Zij zullen zo veel mogelijk samen optrekken bij het communiceren met iedereen die potentieel een hart heeft voor het monument en voor wat zich daarin afspeelt. Zo ontwerpen zij nu bijvoorbeeld samen een nieuwe website.

De activiteitenkalender van de stichting, die bedoeld is om zo veel mogelijk zichtbaar te zijn voor potentiële nieuwe vrienden, wordt later dit kalenderjaar voltooid. Een aantal succesvolle activiteiten uit het verleden zullen daarin weer terugkomen, zoals het Festival Oude Muziek en de Classical Tour maar ook rondleidingen in combinatie met een lunch, of activiteiten voor kinderen in de tuin van de Dorpskerk komen in aanmerking om op de kalender van de vrienden terecht te komen.

Voor de donateurs wordt een aantal activiteiten en concerten met korting of gratis aangeboden. Mocht u donateur willen worden, stuur dan een email naar vrienden@dorpskerkbloemendaal.nl.

In de Arkgemeenschap Haarlem wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking elke dag samen in Arkhuis Pelletier. Mensen met afstand tot regulier werk komen werken in onze Werkplaats en Tuinderij.

We zijn heel blij met de mensen in onze teams: bijzondere, mooie mensen!

Op de Tuinderij is Hanna in maart begonnen als tuinder. Ze heeft de verwachtingen helemaal waargemaakt. Ga er maar aan staan: nog niet eens helemaal afgestudeerd (inmiddels wel!) en dan de verantwoordelijkheid voor zo’n grote zelfoogsttuin overnemen van een zeer ervaren voorganger. Dat kon mede omdat er op de tuin zoveel geweldige vrijwilligers meewerken. En dat zijn er in het afgelopen halfjaar alleen maar meer geworden! 

De Werkplaats is in oktober vorig jaar verhuisd naar ‘de overkant’: de voormalige jongensschool aan de Dennenweg 15. Ook het kantoor zit daar nu. Met die nieuwe ruimtes zijn we zeer gelukkig. Kom gerust eens kijken naar al het moois dat daar gemaakt wordt. Dat kan iedere middag tot een uur of vier. We zitten op de eerste etage.

Met onze weeksluitingen op vrijdagmiddag, 17.00 uur zijn we verhuisd naar de Adelbertkapel aan de Dennenweg. Daar voelen we ons helemaal thuis. We zijn het bestuur van de begraafplaats dankbaar. Overigens: ook hier bent u altijd van harte welkom!

Onze huisgenoten komen graag naar de diensten in de Dorpskerk. En wij zijn blij deel uit te maken van de kerkgemeenschap. Dus graag tot ziens in de kerk, op de tuinderij of elders. Wij zien u graag! 

Namens de gemeenschap van De Ark,

Marc Wopereis

Ga naar de inhoud