Over ons

De Protestantse Gemeente van Bloemendaal en Overveen is een open, oecumenisch gezinde gemeente die haar inspiratie vindt in de Bijbelse woorden. Een hoopvolle stem in je eigen leven, in het dorp en in de wereld.

Daarbij is het huis van de kerkelijke gemeente, de Dorpskerk, al meer dan 300 jaar een huis waar mensen zoeken naar waar het om zou kunnen en moeten gaan in het leven en in de samenleving. Daar zetten wij ons met een grote groep mensen voor in. Wij zijn ons bewust van de maatschappelijke rol die wij hebben in de regio. Zo zijn wij sinds 2008 een Groene Kerk.  Dit betekent dat onder leiding van de werkgroep Groene Kerk de gemeente ieder jaar één of meerdere stappen zet op weg naar verduurzaming. Middels de Diaconie zet wij ons in voor mensen die hulp nodig hebben. Dit doen wij onder andere door:

  • Het signaleren van noodsituaties in de samenleving, zowel lokaal, regionaal, als internationaal;
  • Het vinden van hulpbronnen en inzamelen van geld voor de leniging van deze nood;
  • Het daadwerkelijk verlenen van deze hulp en geven van bijstand aan wie dat nodig hebben;
  • De zorg voor het onderling dienstbetoon binnen onze gemeente.

De Dorpskerk staat bekend om haar vele activiteiten en mogelijkheden. Op zondagochtend vinden kerkdiensten plaats, maar ook de rest van de week zijn er volop inspirerende en leuke activiteiten. Deze zijn voor iedereen toegankelijk, of je nu kerkelijk bent of helemaal niet. Bekijk al onze activiteiten en doe mee

Wij zijn er voor wie op zoek is naar verdieping. Voor wie verder wil denken en leven dan de waan van de dag. Of voor wie gewoon nieuwsgierig is. Wij zijn er voor jou.

Predikanten

Onze predikanten zijn Jessa van der Vaart en Tjitske de Vries-Meijer. Lees meer

Vrienden

De Dorpskerk is een monument en de Vrienden van de Dorpskerk zetten zich ervoor in. Lees meer 

Huur de kerk

Heeft u een bruiloft? Een bijeenkomst, een overleg of een receptie? Dan kunt u de kerk huren. 

 

Ga naar de inhoud