Het werd licht in Bloemendaal

De wind en regen maken het spannend of de Bloemendalers wel zouden komen, maar tegen zevenen kwamen kinderen met lichtjes van alle kanten toegestroomd bij restaurant Fleurie voor de lichtjesoptocht. Achter de engelen aan trok een stoet van kinderen, ouders, opa’s en oma’s naar de Dorpskerk.

Daar stond Hakim klaar om een waargebeurd bijzonder Kerstverhaal te vertellen over een rode trapauto en zijn beste vriendje André. Geraakt verliet de eerste groep de kerk om in de kerktuin te genieten van chocomelk en de levende dieren van de Hertenkamp. Ondertussen stroomde de kerk weer vol voor nog eens 250 kinderen en volwassen die ook het Kerstverhaal van Hakim wilden horen.

Alsof er nooit wind was geweest stond de kerktuin vol met mensen om samen kerstliederen te zingen onder het genot van glühwein. Burgemeester Ankie Broekers-Knol las met predikant Jessa van der Vaart het kerstverhaal.

Om 21.00 stroomde de kerk voor de derde keer vol voor de kerstnachtdienst. De 4 adventskaarsen brandden, het Verhaal gelezen, een kind geboren.

Het was Kerst. Op Eerste Kerstdag vierden we dat met een familiedienst voor iedereen. Met de verkondiging en het inspringkerstspel, uitgevoerd door de kinderen van de kinderkring.

Wat een feest! Bekijk alle foto’s in het fotoalbum

Ga naar de inhoud