Vrijheidsdienst en Vrijheidsmaaltijd op zondag 5 mei

Ongeveer 100 Bloemendalers hebben de vrijheid gevierd met een bevrijdingsmaaltijd In de tuin van de Dorpskerk. Voorafgaand aan de maaltijd vertelde dominee Jessa van de Vaart een bevrijdend verhaal.

Vrijheidsverhaal
Voorafgaand aan de lunch nam Rob Oudkerk ons mee in zijn vrijheidsverhaal en het vrijheidsverhaal van zijn moeder Virrie Cohen aan de hand van zijn boek ‘Virrie’s kinderen’.

Open Kerk

Onder de noemer ‘Open Kerk’ organiseert Dorpskerk Bloemendaal activiteiten voor inwoners van de gemeente Bloemendaal en andere geïnteresseerden. De Dorpskerk wil laten zien dat de kerk midden in de maatschappij staat en letterlijk midden in het dorp. De vrijheidsmaaltijd op 5 mei maakte deel uit van deze activiteiten. Later dit jaar staat ‘twee keer denken’, een gesprekmiddag met filosoof Marjan Slob en de predikant van de Dorpskerk, Jessa van der Vaart, op de agenda (22 september), een Vriendendienst (6 oktober) en Kerstmis op het Kerkplein (24 december).

Uitzending gemist

Zowel de bevrijdingsdienst als het verhaal van Rob Oudkerk kunt terug zien en opnieuw beleven. De bevrijdingsdienst is te bekijken via de website van Radio Bloemendaal en het verhaal van Rob Oudkerk via het Bloemendaals Nieuws.

Ga naar de inhoud