Terugblik Sierlijke Kroon

Op donderdag 20 juni kwam de Sierlijke Kroon voor de laatste keer van dit seizoen bijeen. In haar openingswoord deelde Aagje Scheeres mee, dat het tevens de laatste keer was dat de Sierlijke Kroon op donderdag werd gehouden. In het seizoen 24/25 zal worden uitgeweken naar de derde DINSDAGmiddag van de maand in de hoop, dat op deze dag meer mensen aanwezig kunnen zijn.

Na deze woorden kondigde ze mevrouw Van der Berg aan, die helemaal uit Beerta was gekomen om bij de Sierlijke Kroon het een en ander te vertellen over haar familie en haar manier van leven. Net zoals bij onze Dorpskerk stond ‘groen’ ook hoog in haar vaandel.

Zij reisde ‘per duim’ en was opgepikt door vrachtwagenchauffeur Fred, die onderweg was naar Maastricht, maar voor haar wel even via Bloemendaal wilde rijden

Haar 5 dochters, Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Puck woonden samen met hun partners bij haar en haar man op de boerderij.

Mevrouw V.d. Berg ergerde zich nogal aan ‘de machientjes’ waarop haar familie steeds zat te kijken en te typen en had als dreigement gezegd, dat als een van de dochters dat weer deed de partner daarvan weg moest van de boerderij.

En zo ging deze bijzondere mevrouw Van der Berg nog even door … een bijzondere vrouw, gespeeld door een vrouw met een bijzonder talent: Marijke Kots, geen onbekende voor velen. Zij kreeg dan ook een luid applaus.

Al met al een werd het een leuke afsluiting van het seizoen, uiteraard met een hapje en een drankje.

Ga naar de inhoud