Ode aan Bach

Op zondag 23 juni 2024 om 16:00 uur zullen saxofonist Raaf Hekkema en Laura Oomens op altviool een bijzondere “Ode aan  Bach” ten gehore brengen in de Dorpskerk te Bloemendaal. 

Raaf Hekkema heeft al meerdere Bach CD’s opgenomen, de recentste in 2023 en ook talloze arrangementen gemaakt van bijvoorbeeld de Goldberg Variaties voor zijn rietkwintet “Calefax”.  

Als uitgesproken Bach-liefhebbers komen wij muzikaal bij elkaar in dit concert, waarbij Johan Sebastian zelf waarschijnlijk enigszins verbaasd geweest zou zijn: Als hij eens geweten had, dat de saxofoon uitgevonden zou worden en dat zijn werk daarop zo betoverend zou klinken! Daarnaast is Raaf ook een groot bewonderaar van de wellicht minder bekende componist Sigfrid Karg-Elert, die op zijn beurt weer geïnspireerd werd door Bach. Ook van hem zullen we meer horen in dit concert. 

De warme klank van de altviool geeft weer een andere dimensie aan Bach’s oeuvre, waarbij de cellosuites een krachtige basis vormen om op zoek te gaan naar allerlei kleurschakeringen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Dorpskerk.

Klik hier voor tickets

Ga naar de inhoud